פוסט אורח | מנה גדושה של ממתקים?

נושא המתוקים עשוי להיות נושא כאוב לאימהות. לא פעם או פעמיים שמעתי על ביקורים לא סימפטיים אצל רופא השיניים לילדים כבר מגיל 3. אנחנו מגנות עליהם מהכל אבל בנושא התזונה לעיתים מעלימות עין. לא מעט דובר על השילוב המנצח בין ימי הולדת וממתקים. שגם אם בבית אנחנו דואגות לתזונה בריאה בימי הולדת הסכר נפרץ. הילדים שרגילים לממתקים בבית כבר ניגשים ללא כל שאלה או התייעצות ואלה שאין להם ממתקים בשגרה מוצאים את עצמם עם חיוך ענק מרוח בשוקולד וסוכריות קופצות.

על מנת למזער כמה שאפשר את תופעת הממתקיאדה פנינו לליאת בן יהודה-לביד מ'מנת ילדים' הגורו שלנו בכל הנוגע לתזונה נכונה לילדים לפוסט אורח מיוחד. ליאת הבמה כולה שלך…

__________________

יום הולדת יש רק פעם בשנה!

 

ביום יום אנחנו מקפידים שהילדים יאכלו אוכל מזין ובריא, מוודאים שיאכלו ירקות ופירות ודואגים שלא יאכלו יותר מדי ממתקים. משום מה בימי הולדת אנחנו מחליטים לשכוח את כל מה שאנחנו יודעים ואת כל מה שאנחנו מנסים ללמד את הילדים כל השנה.

good_food

האם התירוץ "יום הולדת יש רק פעם בשנה" מצדיק להשליך את כל העקרונות שלנו לטובת הררי ממתקים, חטיפים ושלל מזון מעובד?

בואו נעשה סיכום שנתי קצר של האירועים המיוחדים בחיי ילד בן 4:

1 מסיבת יום הולדת בבית + 1 מסיבת יום הולדת בגן + 2 "אבא/אמא של שבת" + 1 מסיבת חנוכה + 1 מסיבת פורים + 1 מסיבת סוף שנה + 30 ימי הולדת של חברים בגן + בערך 20 חגים ואירועים משפחתיים/חברתיים בלתי צפויים.

 

good_food2

עדיין חושבים שיום הולדת יש רק פעם בשנה?

עכשיו בואו נעשה סיכום חלקי ביותר של כמות הסוכר שילד אחד צורך במסיבת יום הולדת אחת:

1 טרופית + קצת ביסלי + קצת במבה + 2 סוכריות גומי + פרוסת עוגה = כ-15 כפיות סוכר!

ובואו לא נשכח את הפיצה.

רגע, ואיך מחשבים את בצק הסוכר שעל העוגה?

 

ומה אם אומר לכם שיום הולדת יכול להיות מיוחד, מהנה, טעים וכיפי גם ללא כל החטיפים והממתקים?

שולחן המתוקים עדיין יכול להיות מעוצב לעילא, מפתה ומזמין ובעיקר טעים, עם צבעוניות של ירקות טריים, מתיקות טבעית של פירות, חטיפים ביתיים וגם עוגה יפה ומרשימה.

 

good_food3

 

כמה נקודות להתחלה >>

← כמעט כל דבר שתכינו בבית יהיה עדיף על חטיפים מעובדים שקונים בחנות. ולמה? אין חומרים משמרים, אין תוספי טעם וריח ואתם שולטים בכמויות הסוכר והמלח.

← השקיעו בפרזנטציה. ילדים (וגם מבוגרים) אוכלים עם העיניים קודם כל. חתכו את הירקות בצורה אטרקטיבית, הגישו כריכים בצורות ופירות על שיפודים.

← זכרו כי האוכל אינו מרכז המסיבה, הילד שלכם יהיה נרגש ומאושר מכך שחוגגים לו יום הולדת ולא בגלל כמות הממתקים.

← יותר עבודה? לא חייבים להכין הרבה כיבוד, בחרו כמה מתכונים קלים והאצילו סמכויות, גם הסבתות והדודים יכולים לעזור בהכנה.

← יותר כסף? לאו דווקא. בחרו ירקות ופירות שבעונה, הכינו מאכלים שעומדים בתקציב שהגדרתם וזכרו שאתם חוסכים לא מעט כסף שהיה הולך על עוגה מעוצבת, חטיפים ושתייה ממותקת.

 

good_food5

אז מה אוכלים?

← ירקות //  בעזרת שיפודים קצרים וכוסיות נייר יפות, ניתן להכין גינת ירקות קטנה בכוס. שדרגו את ה"גינה" עם תוספת של גבינת מוצרלה משופדת, מטבל אבוקדו או יוגורט. לסרטון ההכנה לחצו כאן

← פירות // רעיונות ההגשה הם אינסופיים: שיפודי פירות העונה הם תמיד להיט, ילדי הקיץ יכולים להשתדרג בעוגת פירות מדליקה כמו בסרטון הזה וילדי החורף זכו בפרי הכי אהוב: תותים! הגשה דקורטיבית תבטיח שאף פרי לא יישאר על השולחן. לעוד רעיונות הגשה כנסו גם לפינטרסט של ליאת.

← אוכל אמיתי // כריכונים או טורטיות מחיטה מלאה, פיצות אישיות או מאפינס מלוח, פנקייקס קטנטנים או טוסט גבינה חתוך לצורות.

← מתוקים // העדיפו מתוקים ביתיים כמו מאפינס אוכמניות, חטיף פצפוצי אורז, מאפינס גבינה ותות ועוד (לעוד רעיונות ומתכונים לחצו כאן)

← עוגה // הכינו את העוגה החביבה על הילד, אבל במקום קישוט של בצק סוכר, נסו קישוט של קצפת ופירות טריים או קישוטים לא אכילים שקונים בחנויות המתמחות.

שתייה // העדיפו מים. ילדים אוהבים מים ואם לא יהיה מיץ ממותק, הוא לא יחסר להם. ניתן להכין קנקני מים עם תוספת של פירות לצבע ומעט מתיקות. תוכלו למצוא מתכונים למשקאות ביתיים מתוקים שמכינים בצ'יק ואינם עתירי סוכר ממש כאן

 

הנה מתכון מעולה לכדורי תמרים שאין ילד שלא יאהב, הם מתוקים ומזכירים קצת טעם של נוטלה בגלל אגוזי הלוז. תחליף מעולה לכדורי שוקולד המסורתיים.

 

good_food4

כדורי תמרים

1 וחצי כוסות אגוזי לוז קלויים וקלופים (ראו איך בהמשך)
חצי כוס דחוסה תמרי מג'הול מגולענים ומושרים במים רותחים לרבע שעה
1
כפית תמצית וניל
2
כפות אבקת קקאו
2
כפיות מייפל טבעי
קמצוץ מלח
קוקוס טחון ללא תוספת סוכר לציפוי

 

הוראות הכנה:

← מתחילים בקליית האגוזיםבתבנית אפייה מפזרים את האגוזים בשכבה אחידה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. קולים כרבע שעה עד שמתחיל לעלות ריח נעים, מערבבים פעם-פעמיים.
← 
מוציאים את האגוזים ומשפשפים את הקליפה בעזרת מגבת עד שהיא מתקלפת.
← 
בזמן שהאגוזים בתנור, מגלענים את התמרים ומשרים אותם במים רותחים.
← 
מעבירים את האגוזים הקלויים למעבד מזון ומתחילים לעבד. בתחילה הם הופכים לפירורים ואחרי זמן מה המרקם הופך משחתי- זה המרקם הרצוי. כדאי לעצור מדי פעם את מעבד המזון ולגרד את הדפנות בעזרת לקקן.
← 
מוסיפים את התמרים המסוננים ואת שאר החומרים למעט הקוקוס, מעבדים עד שכל החומרים מתאחדים.
← 
בעזרת שתי כפיות יוצרים תלוליות קטנות על מגש מצופה בנייר אפייה ומכניסים לפריזר לחצי שעה.
← 
מוציאים, מגלגלים לכדורים ומצפים בקוקוס.

יום הולדת שמח!

 

צילום: גיל לוין- צילום ניו בורן, תינוקות, ילדים ומשפחה

 

נופר וירדן  

1 תגובה

  • הילה

    07.11.2015 ב 09:53 הגב

    אפשר כמות מדויקת בגרמים של התמרים?

הוסף רשומת תגובה